Älvor och ugglor fångar förstaplatsen i innerstadens julskyltningstävling

Stort grattis till butikerna Filipiniana och Villervalla!
Filipiniana kammar hem första pris i Innerstadens Julskyltningstävling, kategorin Fristående butik för andra året i rad. Med högsta betyg i kreativitet och anspelning på temat ”grön och skön jul” blev Filipiniana juryns självklara favorit. En stor älva i en magisk trollskog i Filipinianas skyltfönster på Drottninggatan 26 fångar uppmärksamheten hos både stora som små passerande.
Villervalla på Korsgatan 5  har utsetts till vinnare i kategorin Kedjebutik. Det göteborgska företaget Villervalla som säljer hållbara barnkläder har anammat temat med ugglor, julgran och snö i sällskap av sköna pyjamasar.

21 butiker i innerstaden har deltagit i julskyltningstävlingen som pågått mellan 3 – 17 december. Fönsterna finns att beskåda fram till julafton. Besökarna sms-röstade fram finalisterna och juryn utsåg de två vinnarna. Juryn bestod av Jan-Olof Olsson, ordförande Innerstaden Göteborg AB, Dag Agård, Handelschef Wallenstam (tidigare varuhuschef på NK), Susanne Erlandsson, Visual Merchandiser, Hillye of Sweden och Lena Dalerup, vd Innerstaden Göteborg.

För andra året i rad arrangerar Innerstaden Göteborg julskyltningstävlingen i syfte att locka besökare och lysa upp innerstaden lite extra under den mörkaste tiden på året. Liksom julbelysningen skapar upplysta skyltfönster kvälls- och nattetid en tryggare gatumiljö.

-Skyltfönstret är det första som besökaren ser av en butik. Fönstret ger ett första intryck. Tillsammans skapar vi en attraktiv innerstad, säger Sofie Lindström Projektledare på Innerstaden Göteborg.


För med information kontakta:
Sofie Lindström, Projektledare på Innerstaden Göteborg, 0709-63 23 76

Bilder:
http://www.innerstadengbg.se/wp-content/uploads/2017/12/Filipiniana.jpg

http://www.innerstadengbg.se/wp-content/uploads/2017/12/IMG_1144.jpg