Det snöar i Brunnsparken på torsdag!

Pressmeddelande 2017-11-28


Just nu dekoreras Brunnsparken både högt och lågt. Granris, vinterplanteringar och ljusslingor ska lysa upp vintermörkret och göra det trivsamt för alla som rör sig i området. Julstaden smygstartar i Brunnsparken.

På torsdag 30 november klockan 16.00 tänder park- och naturnämndens ordförande Cecilia Dalman Eek den stämningsfulla julbelysningen i Brunnsparken och Kristina Pettersson Post, regionchef Vasakronan, berättar om projektet Platsskapande aktiviteter i Brunnsparken.

Det spelas härlig julmusik och bjuds på varm glögg och pepparkakor. Fackeltåget med Lucia i spetsen tar därefter vid klockan 17.00 på Gustav Adolfs Torg och för julen vidare upp mot Götaplatsen, där Julstadens invigning startar klockan 17.30. Innerstaden Göteborgs vd Lena Dalerup välkomnar alla att smygstarta Julstaden i Brunnsparken, där det dessutom garanteras snö!

– Brunnsparken behöver liv och rörelse för att uppfattas som trygg i vintermörkret. Platsskapande aktiviteter i Brunnsparken leds av Innerstaden Göteborg i samverkan med Nordstan, Trygg, vacker stad, park- och naturförvaltningen, Balder, Hufvudstaden och Vasakronan. Tillsammans vill vi göra platsen mer tilltalande för alla som rör sig i området, säger Kristina Pettersson Post, regionchef Vasakronan.

– Redan nästa år börjar upprustningen av Brunnsparken. Kommunstyrelsen har beslutat att investera 20 miljoner kronor i genomförandet av en upprustning av Brunnsparken under perioden 2018–2021. Med projektet Platsskapande aktiviteter i Brunnsparken har vi redan smygstartat arbetet med Brunnsparken, säger park- och naturnämndens ordförande Cecilia Dalman Eek.

Kontakt:
Cia Vakoufari, projektledare Innerstaden Göteborg
E-post: cia.vakoufari@innerstadengbg.se
Telefon: 0709-63 23 72, 031-13 73 00