Årets företagare 2017 i Göteborgs innerstad

Pressmeddelande 
2018-02-02

Under en kick-off i Chalmersska huset tillsammans med hundra företagare Inom Vallgraven delade Innerstaden Göteborg ut Årets Guldkrona till bästa butik, restauratör och tjänsteföretag. 

För att vinna utmärkelsen Årets Guldkrona behöver företaget bland annat ha en varaktig affärsidé med tydlig profil, en positiv inverkan på innerstadens utveckling samt vara en engagerad medlem i Innerstaden Göteborg. Juryn består av Innerstaden Göteborgs styrelse.

Designtorget vann i kategorin ”Bästa butik 2017” med motiveringen:
”Med det bästa av svensk inredning, konst och design skapade av såväl kända som okända designers har Designtorget en varaktig affärsidé. Nya produkter varje vecka lockar till regelbundna lustfyllda besök i butiken på Vallgatan. Designtorget bidrar positivt till innerstadens utveckling och kan stoltsera som den perfekta present- och inredningsbutiken.”

–  Vi blev så glada, överraskade och otroligt stolta! Varje dag jobbar vi stenhårt för att sätta Designtorget på kartan, säger Ylva Zetterlund som är butikschef på Designtorget Vallgatan 14.

Strömmingsluckan vann i kategorin ”Bästa restauratör 2017” med motiveringen:
Sedan 2009 har göteborgare och turister i innerstaden vallfärdat för att få avnjuta utsökt nystekt strömming med äkta potatismos hos Strömmingsluckan på trendiga Magasinsgatan. Göteborgs första Food Truck rullar med oss in i framtiden och det är vi glada över!

–  Vi är väldigt tacksamma och glada för priset. Det har varit fantastiska år med utvecklingen från en parkeringsplats till en fantastisk mötesplats för göteborgare och turister, säger Thomas Cruz Kollberg som driver Strömmingsluckan.

Paketlogistik vann i kategorin ”Bästa tjänsteföretag 2017” med motiveringen:
”Stadsleveransen är en innovativ och prisad logistiklösning som möjliggör varuleveranser till innerstadens handlare utan att varken trängas, bullra eller bidra med avgaser. Paketlogistik rattar framgångsrikt Stadsleveransens fordon och visar både nationellt som internationellt hur hållbara transportlösningar i stadsmiljö kan se ut.”

-Jättekul och överraskande att vi vann detta priset och roligt att få uppskattning för vårt dagliga arbete! Vi vill passa på att tacka alla kunder och medarbetare och vi hoppas på ett lika bra 2018, säger Markus Peterson som är vd på Paketlogistik i Västra Götaland AB.

För med information kontakta:
Lena Dalerup, vd Innerstaden Göteborg, 0706-21 30 53

Designtorget och Paketlogistik tar emot pris.

Strömmingsluckan. Copyright: Superstudio D&D/Göteborg & Co

Stadsleveransen.